Linn huonekorjaus
 

On sääli, että useimmissa hifi-laitteissa on vaikeata sovittaa bassoa huoneeseen tasapainoisesti.  Se kumisee!   Sääli on sekin, että kun sitä ryhdytään korjailemaan erillisillä DSP-korjaimilla, musiikin laatu kärsii aivan liian usein.

Linn toi ilmaisen huonekorjauksen jokaisen Linn DS ja DSM -laitteen käyttöjärjestelmään keväällä 2015.  Ilmaisuudesta huolimatta Linn SPACE Optimisation on erittäin kehittynyt ja pitkälle ajateltu huonekorjaus.

 

Linnillä ei ole harhaluuloja, vaan se tutkii perusteellisesti asioita ennenkuin ryhtyy tuotteistamaan valmiita tuotteita.  Linn on oppinut paljon viimeisen 43 toimintavuotensa aikana.  Se on jo kauan tiennyt, ettei kannata väkivalloin ryhtyä korjailemaan musiikkisignaalia tai musiikki menettää intensiteettinsä ja koherenssinsa.  Sen jälkeen ääni ei enää ole musiikkia, vaan sitä etäämmin muistuttavaa pelkkää ääntä.  Se ei enää viesti musiikin informaatiota kuulijalle eikä osallista kuulijaa.  Toisto ei tarjoa elävän musiikin kaltaisia kiksejä, voisi sanoa.

Tutkimuksissaan Linn mm. totesi, että mikrofonia käyttävät ja taajuustoistoa suoristavat digitaaliset korjaukset eivät toimineet monelta osin.  Mikrofoni ei edullisella tasolla ollut riittävän hyvä.  Eikä se tiennyt milloin se kuuli suoraa musiikkia, milloin huonemoodia.  Linn ryhtyi lähestymään asiaa aivan toisesta kulmasta.

Basson kuminaongelman ratkaiseminen on syytä tehdä varoen ja hellästi.  Linn ymmärsi, ettei kannata yrittää väkisin pakottaa "suoraa toistokaistaa".  Sen sijaan on syytä pitäytyä todellisen ongelman parissa:  Huone tapaa omata jonkinlaisen resonanssitaajuuden, jossa se villiintyy korostamaan bassoa kuminaksi asti.  Linn ymmärsi, että tämä ns. huonemoodi oli tasoitettava. Ei muuta.  Tuloksena bassotoisto saadaan selkeämmäksi ja musikaalisesti tarkemmaksi.  Sävelkorkeudet ja ajoitukset voidaan kuulla selvemmin.

 


SPACE Optimisation huonekorjaus toimii kaikilla kaiuttimilla.  Tarvitset vain Linn DS/DSM:n

SPACE Optimisation toimii aivan toisin, kuin yksikään toinen huonekorjaus.

Siinä Linn ohjelmistolle annetaan ensin tietoja huoneesta ja kaiuttimista.  Mutta sitä ennen kuunnellaan, missä kohdin huonetta kaiuttimet toistavat musiikkia parhaiten.  Tämä tehdään aivan tietyllä Linn Tune Dem metodilla.  Sen jälkeen ohjelmistolle kerrotaan kaiuttimien parhaat sijainnit sekä kuuntelupaikan sijainti.

Tämän jälkeen kaiuttimille voidaan määrittää ihanteelliset sijoituspaikat esim. huoneen optimaalisen tilankäytön tai visuaalisen vaikutelman perusteella.  Tämä uusi sijoituspaikka kerrotaan Linn ohjelmistolle.  Ohjelmisto laskee sopivan korjauksen, jolla se säätää signaalia kompensoidakseen huonemoodin pilaamatta musiikintoiston laatua uudelleen määritellyissä kaiuttimien sijaintipaikoissa.

Hyvin pitkälle kaikki tapahtuu automaattisesti, kunhan pyydetyt tiedot syötetään järjestelmään.

Linn EXAKT systeemi hyödyntää vielä kehittyneempää SPACE Optimisation Plus ohjelmistoa, jossa kaiuttimien eri jakoalueet käsitellään erikseen.  Tämä tarjoaa vielä tarkemmat tulokset korjauksessa, jota edelleen siivittää Exakt kaiuttimien itsensä suurempi toistotarkkuus.

Helppoa ja toimivaa!

 

 

 Tervetuloa tutustumaan!

 

 

 

 


Musiikin.com hifi-liike ja verkkokauppa, tuotemerkkejä:
LINN Products, McIntosh, Blumenhofer, Davone, Golden Ear Techology, Kudos, Heed Audio, REVO, Rega, Creek Audio, BlueSound, Audeze, Graham Slee, AUNE Audio, Clearaudio, Pro-ject, Anthem, Firestone Audio, Hifiman, Stax, Grado, Audioengine, Yamaha, Thorens, Dynavoice, Sonos, Bassocontinuo, NorStone, Sounds of Science, Isoblue, Quadraspire, WBT ym. Lisäksi design akustiikkapaneeleita ja laite- ja levyhyllystöjä.

 

    


  
        Myös käytetyt laitteet ja
         alennetut demopoistot 
       löydät verkkokaupastamme

 

           Lähetä maili !

 

  

 

 

       
          Tarjoamme Sinulle 
          mielellämme kahvit!

 

 

    

 

   

      
           TILAA OMA REVO
               - Paina kuvaa!